Katalogi

Inker Zoom

Podjetje Zoom je nova blagovna znamka podjetja Inker d.d., ki je bilo ustanovljeno leta 1953 in je edini proizvajalec sanitarne keramike na Hrvaškem. Sedež družbe se nahaja v Zaprešiću, nekaj kilometrov zahodno od Zagreba.

Leta 1953 so začeli s proizvodnjo keramičnih ploščic in keramičnih posod, dve leti kasneje pa so začeli še s proizvodnjo sanitarne keramike. V letu 1958 so dosegli maksimalno izkoriščenost proizvodnih zmogljivosti in v obdobju do leta 1970 so veliko investirali v nadgradnjo proizvodnih rešitev. Vojna kriza v 90. letih je veliko vplivala na status in uspeh podjetja, kar se je rezultiralo na eni strani na izgubi trgov, na drugi pa v stagnaciji in razvoju v tehnologiji. Nova lastiška struktura in posodobitev proizvodnje konec 90. let so pripomogle, da so izboljšali kakovost svojih izdelkov kar jim je omogočilo nov zagon in osvojitev trgov v evropskih državah.

Leta 2006 je podjetje prišlo pod okrilje španskega giganta Roca, ki je botrovalo povečanju kapacitet in posodabljanje vseh proizvodnih procesov v podjetju.

Zoom je blagovna znamka, priznana po vsej Evropi in na Hrvaškem, kjer skoraj ni gospodinjstva, šole, bolnišnice ali hotela, kjer ne bi našli njihovih izdelkov.

Inker Zoom
Inker Zoom
© 2017 - 2019 Tapro Grosist d.o.o., Vse pravice pridržane. | Spremljate nas lahko na Instagram