Katalogi

Fragmat

Fragmat je v letu 1996 z odkupom stiropornega proizvodnega programa ljubljanskega podjetja Izolirka postal pomemben proizvajalec toplotnih izolacij in drugih izdelkov iz stiropora, t.j. ekspandiranega polistirena (EPS). Podjetje, ki je nadaljevalo svojo rast in širitev pod imenim Fragmat Izolirka, je leta 2004 odprlo proizvodnjo EPS v Kumanovem (Makedonija), naslednje leto v Splitu (Hrvaška) in leta 2006 v Gračanici (BiH).

Leta 2005 so k skupini Fragmat priključili družbo Tim Laško skupaj s proizvodnjo stiropora Okipor v Zagrebu (Hrvaška), proizvodnjo bitumenskih izdelkov in toplotnoizolacijskih izdelkov iz stiropora Tim Izolirka v Šidu (Srbija) ter podjetje Izolirka z njenim znanjem in industrijsko lastnino.

Sodobna tehnologija jim omogoča proizvodnjo široke palete izdelkov iz ekspandiranega polistirena (EPS) in bitumenskih izdelkov za gradbeništvo, s programom EPS embalaže pa so prisotni tudi v drugih gospodarskih panogah.

Skupina zajema sedem tovarn stiropora (dve v Sloveniji, ostale v tujini) in dve tovarni bitumenskih hidroizolacijskih materialov. Z združevanjem podjetij in intenzivnim vlaganjem v proizvodno opremo, se jim odpirajo nove možnosti širitve prodaje na trge Jugovzhodne Evrope in širše.

Fragmat
© 2017 - 2022 Tapro Grosist d.o.o., Vse pravice pridržane. | Spremljate nas lahko na Instagram