Katalogi

WVTerm

WVterm je podjetje s 120 - letno tradicijo. Začetek tovarne sega daleč nazaj v leto 1863, ko je bila na Studencih v Mariboru postavljena delavnica za remont tirnih vozil po izgradnji železnice Dunaj - Trst.

Konec 60 - ih let se je nehal remont parnih lokomotiv in potrebno je bilo poiskati nov proizvodnji program. Takratno podjetje je sklenilo kooperacijsko pogodbo z nemško firmo Stadler in pričelo (kot eno izmed prvih podjetij v takratni Jugoslaviji) velikoserijsko proizvodnjo kotlov za centralno kurjavo. Razvila in uveljavila se je blagovna znamka Stadler. Sinonim za dober kotel se je takrat opisal z eno besedo "Stadlerica".

Sedanja oblika in naziv podjetja segata v leto 1995, ko so s pomočjo vodilnega ponudnika kotlov blagovne znamke Bioflamm, firmo WVT, ustanovili podjetje WVterm. Začel se je ponoven vzpon kotlogradnje v Kotlarni.

Danes podjetje izvozi preko 70% svoje proizvodnje zahtevnim kupcem v evropski skupnosti. Največji partnerji so v Nemčiji in Avstriji. Velik delež prodaje odpade tudi na trge bivše Jugoslavije, kjer ima blagovna znamka Stadler še visoko ceno. Visok delež izvozne proizvodnje dokazuje, da je podjetje WVterm usposobljen in resen proizvajalec tudi za tuje kupce.

WVTerm
WVTerm
© 2017 - 2022 Tapro Grosist d.o.o., Vse pravice pridržane. | Spremljate nas lahko na Instagram